Børnehaven Uglebo

Sut.

Herunder kan du læse om vores holdning til brug af sut i Uglebo, og hvordan vi samarbejder med Jer forældre, når barnet skal af med sin sut.

sut...

Hvornår et barn og dets forældre er klar til at barnet bliver afvænnet fra sut er individuelt, og ofte en stor beslutning. Når den er på vej er det vigtigt I involverer os, så vi kan støtte og hjælpe barnet, hvis der kommer reaktioner i børnehaven. 

Hvis I har behov for faglig rådgivning, støtte og sparring i forhold til afvænning og barnets brug af sut i det hele taget, har vi en masse faglig viden på området, og vi vejleder og guider jer meget gerne. Benyt jer endelig af vores viden. 

I løbet af dagen har dit barn ikke et fysiologisk behov for sutten. Når barnet er faldet godt til i børnehaven, går det ikke med sut i Uglebo. Børn som sover til middag og bruger sut i den forbindelse, har naturligvis sin sut når det skal sove. Resten af dagen er sutten i barnets taske eller på garderobepladsen. 

Hvis dit barn bliver ked af det i løbet af dagen, trøster vi gerne, og ligeså længe barnet har brug for det. Vores trøstemetoder er: kram, knus, puste hvis barnet har slået sig, holde om, holde af, være til stede, tilbyde en sang eller historie eller lignende. Sutten er ikke en trøst hos os. 

Husk bare spørg hvis der er noget du er i tvivl om - vi har masser af både faglige viden og erfaring og vi kender dit barn rigtig godt fra vores samvær med det.