Børnehaven Uglebo

Hornuglerne og Perleuglerne

Hos Hornuglerne og Perleuglerne er vi livlige, nysgerrige, livsglade og sprudlende 3-5 årige børn. Her starter børnehave livet.

Vi hygger os.

Vi lægger vægt på her er meget personale i forhold til antallet af børn, så alle børn kan blive set, hørt og forstået og hjulpet på vej videre hele dagen.

Vi øver os i at gå i Uglebo, vi opøver nye færdigheder, og vi øver os i at "kunne alting selv". Vi griner, leger, pjatter, sover måske en middagslur, går en lille tur med kammeraterne, finder en snegl eller en flot sten, leger med modellervoks, får læst historier og fortalt eventyr, synger en sang, lytter til guitarspil, leger med og i vand, beundrer og lærer af de "store" i børnehaven, cykler, rutscher og gynger eller  finder en stille krog til fordybelse, sider og putter hos en voksen eller driller alt hvad jeg kan. Jeg lærer og afprøver mig selv i alle mulige nye sammenhænge, støttet, inspireret og hjulpet på vej af kompetente voksne. 

Vi synger en lille sang.
Hvad der sker i dag og i morgen, det er altid spændende.
Når dit barn er max. 3,4 år udarbejdes der en sprogscreening på det. Screeningen viser barnets aktuelle sproglige udvikling og vi taler altid med Dig som forældre om, hvad screeningen viser om netop Dit barns aktuelle sproglige udvikling.

At lytte til en kollektiv besked. Vi "læser" i bøger mens vi venter på, de sidste er færdige på toilettet.

Vi øver daglige rutiner, og det at være selvhjulpne og at kunne selv, også at tage madpakken frem, at tage tøj af og på og meget, meget andet. 

Vi øver os i at være gode kammerater

Vi øver os i at modtage en kollektiv besked - og efterleve den. 

Vi øver os i at klippe, klistre, synge, danse, glæde os, grine, pjatte, male, hoppe, vente på tur, vinke farvel, lytte til kammerater, lære af kammerater, give kram, lave mad til mine kammerater, dele med andre, holde bordskik, lytte til nye historier, sange, vi ser oplever, glædes og lever her og nu.

Vi afprøver vores færdigheder, øver os på nye, eksperimenterer og udvikler os.

Vi afprøver egne grænser og både "gamle" og nye venskaber, vi giner, synger, er kreative og vi bygger og konstruerer en masse, både med togbaner, magneterne, Lego og mange andre spændende materialer. 

Vi leger rollelege, både i motorikrummet, i danserummet og køkkenkrogen, men også med biler, dyr, borgen, lego og meget, meget andet.

Vi deltager i tilberedning af eftermiddagsmaden til hinanden og vores venner på Springbrættet, og vi kan nu en masse selv, så vi hjælper også af og til de yngste børn på legepladsen...og vi beundrer stadig alt det de "store" på Springbrættet kan.

Vi kan en masse og vil en masse, vi eksperimenterer og lever livet fuldt ud, mens vi finder ud af en masse undervejs.

"Se hvad jeg kan, se hvad jeg kan, det plejer jeg ellers ikke at ku´"...det passer lige på os.